Tato malá várka 6 sudů stárnoucích úplně v Trinidadu a Tobagu, věnovaná Balasovi „Brigade“ Bhagganovi, který pracoval v lihovaru 14 let, nás zve k objevování Caroni v mírnějším světle a o něco méně pod vlivem tónů uhlovodíky než obvykle. Amatéry však uklidněte: pokud zvýrazněná, téměř bujná ovocnost nebo dokonce vášnivě kořeněný a léčivý charakter aromatické a chuťové palety nepopiratelně představují vrchol ochutnávky, DNA tohoto zvláště typického tradičního rumu je „nebyla zcela změněna. Vůně bitumenu a příchutích uzeného masa a slaniny jsou tu, aby to dokázaly.
Profil: pikantní, první nos je velmi výrazný citrusovými plody (pomeranč, mandarinka, grapefruit). Když byly vysílány, tóny asfaltu a meruňkového jádra dokonale ztělesňují Caroniho empyreumatický styl. Léčivé sekvenci (balzám) pak předchází silné koření (hřebíček), šafrán a papriky (Cayenne). Přesný, útok na patro je květinový (fialový), skalnatý a bylinný (šťovík). Na polovině patra chutnají uzené maso a ramena se jalovcovými bobulemi a perníkem. Začátek cíle živě pokrývají noty éterických olejů (slané), plískanice a spálené dřevo. Podobně jako u cukrové třtiny je povrch teplý a vláknitý. Prázdná sklenice evokuje lávu ze sopky.